Nieuws

Veldrijden23-01-2022

Marianne Vos dicteert de wet in Hoogerheide

Wereldbeker Hoogerheide - GP Adrie van der Poel

Zevenvoudig wereldkampioene Vos gaf haar visitekaartje voor volgend weekend. Alhoewel het vooral anderen waren die de wedstrijd in handen probeerden nemen gaf Vos lik op stuk in de laatste ronde. Het was de hele cross duidelijk dat de rest moest passen als de Nederlandse kampioene hard op de pedalen ging staan.

Lees verder...
Veldrijden22-01-2022

Laurens Sweeck met groeiende vorm in Hamme

Flandriencross Hamme

Het zag er een klein half uur naar uit dat Toon Aerts vlot naar de overwinning kon in Hamme. Na een snelle start kon hij 20 seconden weglopen en de rest kwam niet echt dichter tot de motor aansloeg bij Pidcock. De Brit kwam van ver terug en scheen moeiteloos de het veld op te […]

Lees verder...
Veldrijden22-01-2022

Lucinda Brand wint in Hamme

Flandriencross Hamme

De wereldkampioene was alweer een klasse apart in Hamme. Wie houdt haar volgende week van een tweede wereldtitel? Denise Betsema, voor aanvang nog net leidster in het X2O-trofee klassement deed wat ze kon maar moest haar meerdere erkennen. Shirin van Anrooij reed een dijk van een wedstrijd en bleef Betsema nog voor.

Lees verder...
Veldrijden16-01-2022

Winst voor Van Empel en Iserbyt in Flamanville

Wereldbeker Flamanville

Na het afzeggen van de meeste damestoppers kon de jeugd volop aan de bak. Dat zorgde voor een uitslag die we de komende jaren weleens meer zouden kunnen zien. Fem van Empel vocht een beklijvend duel uit met Puck Pieterse, en wat een niveau kunnen die late tieners al aan.

Lees verder...
Algemeen16-01-2022

Nicole Frain en Luke Plapp Australische wegkampioenen

Buninyong - Buninyong (104.4km) / Buninyong - Buninyong (185.6km)

Frain kon tijdens de wegrit bij de dames gedoodverfde favoriete Grace Brown voorblijven. Belofte Alyssa Polites werd derde bij de elite en mocht zo ook de beloftetitel op zak steken. Toptalent Luke Plapp kon zich bij de mannen onderscheiden. James Whelan en Brendan Johnston moesten op afstand toekijken.

Lees verder...
Algemeen12-01-2022

Rohan Dennis en Grace Brown Australische kampioenen tijdrijden

Ballarat - Ballarat (37.5km) / Ballarat - Ballarat (28.6km)

De eerste, en zo bleek gisteren bij de ploegvoorstelling verhoopte, zege van het seizoen is binnen voor Team Jumbo-Visma. Nieuwkomer Rohan Dennis versloeg ruim Luke Durbridge en Conor Leahy. Bij de vrouwen was Grace Brown primus voor Amber Pate en Lisa Jacob.

Lees verder...
Veldrijden11-01-2022

Nationale kampioenschappen veldrijden

Ook in het buitenland werden natuurlijk de nationale kampioenschappen gereden al leveren die voor ons vaak weinig bekende winnaars op. We kunnen natuurlijk niet rond Nederland heen waar Lars van der Haar de titel pakte voor Corné van Kessel en Mees Hendrikx.

Lees verder...
Veldrijden09-01-2022

Wout van Aert Belgisch kampioen

BK Veldrijden Middelkerke Elite Heren

De stoomtrein uit Herentals passeerde ook in de Lombardsijdse duinen. Weinig verhaal tegen te halen. Toon Aerts en Quinten Hermans probeerden maar na een uitschuiver van Aerts in de tweede ronde was het verdict gevallen. Laurens Sweeck, aan een bleek seizoen toe, schoof tijdens de wedstrijd op naar plek twee na alweer een uitschuiver van […]

Lees verder...
Veldrijden09-01-2022

Emiel Verstrynge Belgisch kampioen U23

BK Veldrijden Middelkerke Heren U23

Emiel Verstrynge nam de wedstrijd vroeg in handen, kort gevolgd door Jente Michels. Joran Wyseure, de verrassing van Gullegem, kwam na een sterke achtervolging bij dat duo aansluiten. Wyseure had zich blijkbaar wat overschat en moest even later weer enkele seconden toestaan. Jente Michels nam het initiatief en bracht ook even Verstrynge in verlegenheid maar […]

Lees verder...
Veldrijden09-01-2022

BK Veldrijden jeugd

Bij de junioren mannen kon Yordi Corsus Europees kampioen Aaron Docx voorblijven. Ferre Urckens werd derde. Xaydee Van Sinaey bleef Fleur Moors en Jana Van Der Veken voor bij de junioren dames.

Lees verder...