WK weg28-09-2019

Annemiek van Vleuten na lange solo naar titel in wegrit

Weergaloze Nederlandse haalt iedere spanning uit de wedstrijd

Veel spanning was ons niet gegund op zaterdagnamiddag. Annemiek van Vleuten had niet veel zin in tactisch denken en koos voor een vroege vlucht, solo, op 105 km van de finish en bracht haar onderneming tot een goed einde. Merckxiaans noemen ze dat. Als de Nederlandse ploeg al een ander plan had kon dat vlug de prullenmand in, de weelde in die ploeg is veel te groot.

Achter haar vormde zich een groep met Anna van der Breggen, tijdritwinnares Chloé Deigert, Elisa Longo Borghini, Elizabeth Deignan, Amanda Spratt, Soraya Paladin, Clara Koppenburg en Cecilie Uttrup Ludwig.

Hierbij sprong, met 35 kilometer te gaan, Chloé Deigert weg op zoek naar zilver, van Vleuten was reeds te ver weg. Anna van der Breggen en Amanda Spratt bleven haar naaste belagers, en haalden de jonge Amerikaanse met 1 ronde te gaan terug, kort daarna lieten ze haar ook finaal achter. Teveel jeugdige overmoed maar tenminste voor enige spanning gezorgd.

Van der Breggen schudde Spratt af op de laatste helling en het podium stond vast. De nieuwe wereldkampioene had meer dan twee minuten voorsprong. Sofie De Vuyst werd veertiende.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen