Vuelta11-09-2019

Gilbert wint helse rit naar Guadalajara

Peloton in ijltempo door etappe, Quintana pakt meer dan vijf minuten terug

Tv-zenders besloten hun uitzendingen vroeger te starten. Het was oorlog in de Vuelta en een grote groep was in waaier(s) weggereden. Sterk vertegenwoordigd: oa Deceuninck-Quickstep, Sunweb en Movistar met … Nairo Quintana aan boord. De voorsprong liep op tot 6 minuten.

Bij aanvang van de uitzendingen konden we echter alleen vaststellen dat we voor heel lang gebeiteld zaten. Twee grote groepen, vijf minuten van elkaar, die hard tempo maakten. Even liet Valverde zijn resterende ploegmaats tempo maken. Daarbij ging het zo hard dat alleen de klassementrenners nog volgden en Roglic geïsoleerd raakte. Heel ver droeg de actie echter niet.

Er werd een moordtempo onderhouden tot aan de finish, zonder veel naar elkaar om te kijken. Renners werden zowel vooraan als achteraan gedropt. Stybar probeerde op een paar kilometer maar moest buigen. Sam Bennett ging overmoedig aan van op meer dan 500m en enkel Gilbert kon aansluiten. Bennett viel, leeggestreden, totaal stil. Gilbert pakte zijn tweede etappe.

Bij de eindafrekening verloren de grote jongens 5.30 minuten op Nairo Quintana, die in het algemeen klassement naar de tweede plaats springt. Het rit gemiddelde lag vandaag bij 54km/uur.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen