Algemeen21-08-2019

Komt het goed met Wout van Aert?

Revalidatie wellicht langer dan oorspronkelijk ingeschat

Even was er de vrees dat de beloftevolle renner zou blijven stagneren, na een lange reeks zeges en titels bij de jongeren en als kersvers prof. Knappe ereplaatsen op de weg bij de vleet en in het veld de altijd weer superieure van der Poel om mee af te rekenen. Soms wat ongelukkig in de drang ook (zie Parijs-Roubaix). Zou het goed komen met Wout van Aert?

In de Dauphiné Liberé waren er aanvankelijk alweer ereplaatsen en dan toch die tijdrit waarin de ban toch wel gebroken werd. In de daarop volgende etappe werd ook nog even de voltallige groep in een massasprint het nakijken gegeven. De resultaten van een hoogtestage mochten er zijn. Bij eindafrekening kon de puntentrui mee naar huis.

In de Tour werd met de gehele Jumbo-Visma equipe op hetzelfde elan doorgegaan. Ploegentijdrit werd net als meerdere andere ritten binnengehaald met daarbij alweer een sprekende zege voor van Aert zelf. Tot die ongelukkige tijdrit waarin hij nu onvermijdelijk een van de favorieten was geworden. Winnen ging hij niet doen afgaande op de tussentijden, een top 10 plaats kon, en dan toch met te veel risico een bocht ingestuurd. Zag er lelijk uit op de beelden, dat gehavende rechterbeen dat bleef hangen en onnatuurlijk de rest van het lichaam moest volgen in de val.

De renner was optimistisch, maar persoonlijk was ik wat minder positief. Nu eind augustus blijkt het toch allemaal wat langer te gaan duren en komt zelfs het gehele veldritseizoen in het gedrang. Wordt vervolgd en hopen dat we een topper op hetzelfde niveau terugkrijgen. Was de ban gebroken wordt het nu terug afwachten. En weer dezelfde vraag: komt het goed met Wout van Aert?

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen