Vuelta05-09-2019

Phillipe Gilbert pakt ritwinst in Bilbao

Rijdt weg op steile muur kort voor finish

Het duurde heel lang vooraleer een groep vluchters mocht wegrijden van het peloton, het ging immers in gestrekte draf naar Bilbao.

Op 60 kilometer van de streep kon dan toch een omvangrijke groep wegrijden met oa Tim Declerq, Tosh Van der Sande en Phillipe Gilbert. Verder ook Conti, Rojas, Grmay, Grossschartner, Aranburu, Smit, Arndt, Mosca, Barthe, Barcelo, Lastra, Ventoso, Marcato, Degenkolb, Haussler en Boaro.

Grossschartner en Grmay probeerden het met zijn beiden maar werden ingerekend aan de voet van de steile slotklim over de Alto de Arraiz, waarvan de top op 7 km van de streep lag. Phillipe Gilbert ging fors aan halfweg de helling en kwam als eerste door met een 20 seconden voorsprong.

In de afdeling kwamen de goed samenwerkende Alex Aranburu en Fernando Barceló nog terug tot op enkele seconden maar Gilbert kon standhouden. De zesde Vuelta ritwinst uit zijn carrière was een feit.

In het peloton probeerde López even op de klim maar geraakte niet weg van een aandachtige Roglič. Het klassement blijft dan ook ongewijzigd.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen