Vuelta01-09-2019

Pogačar demonstreert in Andorra

20-jarige Sloveen showt talent op weg naar Cortals d’Encamp

De etappe naar Cortals d’Encamp werd er een met heroïsche dimensies. Nairo Quintana was alweer sterk op dreef maar moest in Tadej Pogačar toch zijn meerdere erkennen.

López was reeds vroeg op de slotklim in de aanval getrokken. Een eerste poging werd gecounterd op de Cornella maar de Colombiaan probeerde het opnieuw en kreeg een 40 seconden bij elkaar op de Engolasters.

Op een onverharde strook en in de gietende regen konden Valverde en Quintana Roglic, door een motor gehinderd en gevallen, achterlaten en op zoek gaan naar López die eveneens kennis gemaakt had met het grind.

Na de aansluiting sprong opnieuw Quintana weg. Allern Pogacar kon reageren. Die twee pikten bij aanvang van de laatste klim naar Cortals d’Encamp aan bij de ontsnapte doch wachtende Soler, die daar duidelijk misbaar om maakte. Movistar: het blijft rammelen en rommelen.

Tadej Pogačar kon op drie kilometer van het einde het Movistar duo lossen en ging op weg naar winst. Quintana werd tweede en is de nieuwe leider. Roglic kwam nog over Valverde en López naar de derde plaats. Top vier na deze rit gewoon binnen twintig seconden.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen