Vuelta08-09-2019

Sepp Kuss wint op Puerto de Acebo

Benadrukt grote weelde bij Team Jumbo-Visma

Bergen en hellingen genoeg in Spanje en dat vinden ze ook bij de Vuelta organisatie, die rijkelijk bergritten voorzien heeft in deze ronde.

Een groep van 17 renners, onstaan uit verschillende pogingen en kleinere groepjes, mocht wegrijden. De namen: Quetin Jauregui , Lawson Craddock, Tsgabu Grmay, José Herrada, Sepp Kuss, Sergio Samitier, Oscar Rodriguez, Dani Navarro, Ruben Guerreiro, Pawel Poljanski, Ben O’Connor, Sander Armée, Marc Soler, Tao Geoghegan Hart, Vasil Kiryienka, Mark Padun, Ion Izagirre.

Samitier, Navarro en O’Connor reden een tijd voor het peloton onder initiatief van de eerste, die vooral geïnteresseerd was in de punten voor de bergtrui.

In het peloton was er weinig animo, Team Jumbo-Visma en dan vooral Tony Martin nam de kop en de rest liet begaan. Vuurwerk op de slotklim of berusting?

Ondertussen was Samitier de samensmelting met zijn vluchtkompanen van weleer ontlopen en had gezelschap gekregen van Vasil Kiryienka. Samen vatten ze de laatste beklimming van de dag aan, Samitier ging even verder opnieuw solo. Uit de achtergrond kwam echter een sterke Sepp Kuss die overnam en stelselmatig uitliep op zijn naaste achtervolgers.

Bij de favorieten viel Valverde vroeg aan en kreeg Roglic mee. Quintana paste even later, López en Pogacar waren veroordeeld tot schade beperken.

Sepp Kuss haalde de zege binnen na een snelle en regelmatige slotklim. Roglic en Valverde bleven samen op de laatste knik. Pagacar en López vochten nog een robbertje uit onder elkaar. Die beiden mogen zich wellicht gaan concentreren op de derde podiumplaats in Madrid. Sander Armée de hele dag mee in de aanval, werd verdienstelijk 10de.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen