Vuelta12-09-2019

Sergio Higuita soleert naar Becerril de la Sierra

Blijft favorieten voor na lange vlucht

Vier cols van 1ste categorie, mooi gelijkmatig over het parcours uitgestrooid, dat is wat de renners vandaag voor de kiezen kregen.

De traditionele kopgroep ondernemers mocht ook vandaag wegrijden: Koch (CCC), Poels en Geoghegan Hart (Ineos), Bouchard (AG2R), Meintjes (Dimension Data), Rodriguez (Euskadi), Schultz (Mitchelton-Scott), Ludvigsson (Groupama-FDJ), Higuita (EF Education First), Oliveira (Movistar), Fraile (Astana), en Powless (Jumbo-Visma).

Op zestig kilometer van het einde probeerde Miguel Angel López een eerste keer los te komen van de rest. Zijn onderneming bleef uiteindelijk vruchteloos. Een tweede poging ondernam hij op dertig kilometer van de streep.

Quintana, Majka en Pogacar vermochten niet te volgen. Valverde en Roglic sloten wel aan. Even later deed ook Majka de sprong naar voren met succes. Uit de oorspronkelijk kopgroep was in deze fase enkel nog Higuita, die een opmerkelijke prestatie neerzette, vooruit gebleven en behield nog een 45 seconden voorsprong in de lange afdaling richting finish met 15 km voor de boeg. Achter de groep Roglic, op een 50 seconden, hadden Quintana, Pogacar, Meintjes en Hagen elkaar gevonden.

Het was echter de dag van Sergio Higuita, hij wist de favorieten voor te blijven als enige overblijvende van de vroege vlucht. Roglic wist nog de meeste boni seconden te pakken voor de neus van Valverde.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen