Vuelta06-09-2019

Sloveense alliantie op Los Machucos

Ritwinnaar Tadej Pogacar en Primoz Roglic demonsteren, López onderuit

Vandaag was het op naar Los Machucos, een klim bestempeld als monsterachtig. Fabio Aru vertrok niet meer mee en de twijfels rondom de Sardijn zullen weer de kop opsteken.

Een grote groep van 29 renners mocht het proberen. Onder meer van de partij waren: Phillipe Gilbert, Thomas De Gendt, Steff Cras en Wout Poels. Verder ook Sergio Higuita die in het klassement een zaak kon doen en virtueel dicht bij het podium kwam.

De Spanjaard Hector Saez maakte dan weer solo indruk en reed een paar minuten voorsprong bij elkaar. Astana nam in het peloton het meeste initiatief en begon gestaag aan de voorsprong te knabbelen. Saez werd in de eerste meters van de slotklim ingehaald door Bruno Armirail die in zijn eentje in de achtervolging was gegaan. Op 5 kilometer van het einde werd hij bijgehaald door zijn landgenoot Pierre Latour die in de achtergrond beter gedoseerd had.

Bij de favorieten was Nairo Quintana ondertussen aan een inhaalrace begonnen, zonder resultaat. Een inspanning die hem even later slecht bekwam. Valverde en López losten even verderop onder de mokerslagen van de ontstane Sloveense alliantie Pogacar-Roglic. Die twee vatten daarna ook leider Latour bij de lurven.

Pogacar mocht winnen, Roglic staat steviger in het rood. Valverde en Quintana vonden elkaar nog terug en kwamen even later over de streep, net achter de verdienstelijke Latour. López verliest een minuut waar hij verondersteld werd tijd terug te pakken.

Meer weten over Los Machucos? Ik vond wat meer info op deze site: www.dangerousroads.org

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen