Vuelta07-11-2020

David Gaudu wint op Alto de la Covatilla

Rit 17: Sequeros-Alto de la Covatilla (178.2km)

Roglic houdt stand ondanks aanval van Carapaz

Beslissing vandaag. Wie wint de Vuelta 2020? Slikt Primoz Roglic de nare nasmaak van het slotweekend in de Tour door? Of hebben Richard Carapaz en Hugh Carthy nog over? In ieder geval was Movistar zeer bedrijvig op de hun typische manier. Je weet echter nooit op het veel zal opleveren bij hen. Proberen doen ze altijd wel.

Er werden mannen vooruit gestuurd en ook Marc Soler nam op een 30 km van het einde de sprong vanuit het peloton naar de kopgroep. Alles om een brug te kunnen vormen voor Enric Mas op de slotbeklimming van deze Vuelta. Maar kon die nog wel iets uit de benen schudden waar de rest niet kon op antwoorden?

De vluchters hadden een vier minuten voorsprong aan de voet van de Alto de la Covatilla. De winnaar zat van voren en luisterde naar de naam David Gaudu. Hij counterde Ion Izagirre en Gino Mäder die vroeg in de klim weggereden waren.

Hugh Carthy nam op vier kilometer van het einde als eerste het initiatief, Carapaz counterde, Roglic moest luitenant Kuss voorbij. Die kon niet volgen.

Richard Carapaz nam vervolgens afstand, de rest kon niet volgen. De Ecuadoriaan bewoog hemel en aarde maar zijn poging kwam eigenlijk te laat. Hugh Carthy verloor 15 seconden, Primoz Roglic 21. Roglic die nog Lennard Hofstede in steun kreeg (oorspronkelijk in de vluchtergroep) en in de laatste kilometers nog bondgenoten vond in Soler en Mas. Had Carapaz nog een openstaande rekening bij Movistar?

In ieder geval behield Roglic 24 seconden in het klassement en vermijdt hiermee alweer een koude douche op de laatste zaterdag van een grote ronde.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen