Vuelta30-10-2020

Derde ritzege voor Roglic in Suances

Rit 10: Castro Urdiales-Suances (185km)

Sprint bergop brengt Sloveen opnieuw in de rode trui

Tim Wellens, ritzege en twee dagen bergtrui, Gerben Thijssen gisteren tweede, Kobe Goossens en Stan De Wulf die zich reeds in positieve zin manifesteerden. De B-ploeg van Lotto-Soudal doet het dan toch niet zo slecht. Vandaag was het aan Brent Van Moer om zich te tonen.

Hij vond voor een lange vlucht drie gezellen in Pim Ligthart, Alex Molenaar en Jonathan Lastra. Op 16 km van het einde werd de vlucht van de dag geneutraliseerd. Als etappe met mogelijkheden voor zowel de sterkste sprinters als voor de klassementsmannen voorgesteld was er geen ruimte voor avonturiers. Sam Bennett was op dat moment reeds gelost uit het peloton.

Wat volgde was een stormloop naar de voet van de slotklim. Ivo Oliveira en Rémi Cavagna probeerden het same, met vijf kilometer te gaan liet de Fransman de Portugees achter. Met drie kilometer te gaan was ook hij ingerekend.

De laatste kilometer zag een uitval van Guillaume Martin maar die viel stil, net als vele andere zoals ook Tosh Van Der Sande die hun kans roken. Wie niet stilviel was Primoz Roglic wiens vormcurve dus eerder stijgend is in tegenstelling tot wat we enkele dagen geleden veronderstelden. Hij sprong gezwind weg in de laatste 200m. Niemand kwam aan het wiel. Felix Grosschartner kwam dichtst, daarna volgde Andrea Bagioli. Jasper Philipsen werd negende.

Na de rit begon het jurywerk alweer. Had Roglic naast de boni ook nog seconden gepakt of was Carapaz in dezelfde tijd binnengekomen?

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen