EK Weg28-08-2020

Duitsland wint EK Mixed Relay

Debacle voor Belgische ploeg

Het was misschien ooit een goed idee maar de mixed relay discipline zal toch geen blijver worden. Slechts zes landen werden bereid gevonden deel te nemen, mede verantwoordelijk daarvoor is de drukke kalender. Maar ook veel ploegmanagers zijn geen echte voorstander van de wedstrijd en al helemaal niet om er hun renners voor beschikbaar te stellen.

Ook de formule zoals vandaag, waarbij drie ploegen alvast hun wedstrijd afleggen terwijl de andere drie op de aankomst van hun voorgangers wachten doet weinig goeds aan de spankracht.

Maar over naar de wedstrijd: die eindigde in een drama voor de Belgen. Jasper de Plus en Rune Herregodts hadden de moeilijke taak om tempobeul Victor Campenaerts te volgen. De Plus moest lossen (deze man was niet klaar voor het EK) en Herregodts ging zwaar onderuit op het natte wegdek. Campenaerts moest dan maar alleen verder. De Belgische vrouwen beperkten verdienstelijk de schade maar meer dan een vijfde plaats zat er op die manier niet in.

Duitsland won voor Zwitserland en Italiƫ. Het gaat er in dit onderdeel vooral om een gebalanceerd team aan de start te brengen en dat zal de medaillewinnaars het beste gelukt zijn. Benieuwd hoelang dit nummer op het programma blijft staan.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen