Algemeen22-05-2020

Er wordt weer gekoerst

In Vietnam en in het geheim in Noorwegen

In Vietnam gingen vorige week 84 deelnemers van start in de HTV Cup, een 18 daagse rittenkoers. Geen UCI wedstrijd dus hoefden ze zich al niet aan de regels van voornoemde organisatie te houden. De UCI zelf verbiedt wedstrijden tot minstens 1 juli.

In Noorwegen werd onder de noemer Klatrekongen een klimtijdrit over 4,1 km afgewerkt, individueel rijden mag immers. De beloftevolle Andreas Leknessund was de snelste voor Tobias Foss en Ådne Holter. Op voorhand werd niet aangekondigd waar de wedstrijd plaats vond, ze was wel te volgen op televisie.

Ondertussen is het onduidelijk of bvb Quintana, Bernal en landgenoten wel op tijd in Frankrijk geraken voor de Tour. Die start op 29 augustus maar de Colombiaanse regering staat geen vluchten toe voor de 31ste van die maand.

Chris Froome is dan weer op zoek naar een nieuw team tegen die tijd. Dat is althans het soapachtige nieuwtje dat enkele dagen geleden ontstond. Froome wil als absolute leider naar de Tour maar bij Ineos zijn er nogal wat gegadigden voor het kopmanschap. Interesse van ander ploegen? Zeker, maar alle protagonisten doen voorals alsof de neus bloedt. Enkel Dave Brailsford is stellig: Froome rijdt dit seizoen voor Ineos.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen