Vuelta28-10-2020

Roglic slaat terug op Alto de Moncalvillo

Rit 8: Logroño-Alto de Moncalvillo (164km)

Primoz Roglic nog niet uitgeteld

Stan De Wulf mocht het met zijn collega vluchters uitzingen tot net voor de slotbeklimming naar Alto de Moncalvillo. Het was vooral Movistar die de vluchters niets gunde en kilometers lang aan het jagen ging. Benieuwd of kopman Enric Mas dan ook een goede zaak kon doen.

Jumbo-Visma had iets goed te maken en Robert Gesink werd meteen aan de kop van het peloton gezet. Woods, winnaar van gisteren, nam over in dienst van Hugh Carthy en daarna ging man na man overboord. Carthy probeerde met 4 kilometer een gooi te doen naar ritzegen en rode trui, Kuss volgde.

Richard Carapaz hield zich even gedeisd, wel elimineerde hij eerst een uitval van Daniel Martin om vervolgens de twee vooraan op te rapen. Carapaz ging autoritair door en enkel Roglic volgde nog.

Vlasov, Martin en Carthy konden toch nog aansluiten en van een relatieve stilte maakte de Rus gebruik om zijn kans te wagen. Tvergeefs, Roglic en Carapaz gingen weer een pakkend duel aan in de laatste kilometer. Roglic haalde het en pakte met de boni zeventien seconden terug op Carapaz. Daniel Martin blijft sterk presteren op plaats drie.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen