Vuelta03-11-2020

Tijdritwinst Roglic in Mirador de Ézaro

Rit 13: Muros-Mirador de Ézaro (tijdrit 33.7km)

Verschillen blijven toch eerder beperkt

Rémi Cavagna heeft zo lijkt wel tijdens grote rondes een afspraak met de hotseat. Meestal de betere tijdrijder wat verderop in de rangschikking, was het nu niet anders. Het waren eerst Nelson Oliveira en later een verrassende William Barta die hem verdrongen. Achter hen was het enkel nog uitkijken naar de top van het klassement.

Bij het eerste punt na 12 km nam een voortvarende Hugh Carthy 2 seconden op Roglic, 6 op Carapaz en 25 op Martin. De drie besten schoven alvast nog dichter bij elkaar. Enric Mas moest 33 seconden toestaan aan Carthy.

Na 24 km bleef hielden Roglic en Carthy elkaar in evenwicht (de Brit op 1 seconde), Carapaz verloor 19 seconden.

Mas reed daarop voorbij de wisselzone en nam pas een paar honderd meter verder een wegfiets voor de slotklim. Reglementair? Voer voor discussie, hoe zit dat nu met een afgebakende wisselzone? Bij een afgebakende wisselzone mag de fiets klaarstaan, daarbuiten moet hij van het dak van de volgauto komen en dat was bij Mas het geval.

Roglic reed William Barta weg van de leiding met 1 luttele seconde. Jammer voor de Amerikaan, hij werd tweede voor Nelson Oliveira. Richard Carapaz verloor uiteindelijk 49 seconden op Roglic, de toch boven zichzelf uitstijgende Hugh Carthy 25 seconden. Primoz Roglic had zeer opgebouwd en reed een sterke slotklim alhoewel zijn voorsprong hoger werd verwacht. Op naar de laatste week en nog niks beslist.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen