Vuelta04-09-2021

Clément Champoussin met dank aan favorieten

Rit 20: Sanxenxo - Mos. Castro de Herville (202.2km)

Fransman wint terwijl favorieten enkel elkaar viseren

Geen gezapige sprintersetappe op de laatste zaterdag van deze Vuelta, de voorraad aan hellingen is immers schier eindeloos op het Iberisch schiereiland. Dus nog eens kuitenbijter voor het peloton dat nu echt wel op zijn tandvlees moet zitten. Bij Ineos wilden ze Yates of Bernal nog op het podium en werd nog hard aangegaan.

Een omvangrijke kopgroep mocht bij het begin van de rit nog wegrijden. Groep waarbij Ryan Gibbons op een zestig kilometer van het einde kon wegrijden. Op dat moment schudde Adam Yates aan de boom bij een poging weg te komen. Start van een tactisch spelletje waarbij uiteindelijk twee slachtoffers vielen: Yates ploegmaat Bernal en Miguel Ángel López. Jack Haig begaf echter niet.

Gibbons haalde de slotklim, leek even ingelopen te worden door het viertal Yates, Roglic, Haig en Mas maar liep voor even terug weg. De vier favorieten bekeken elkaar, niemand gunde Roglic de ritzege. Uiteindelijk was het lied voor Gibbons toch uitgezongen, een zeer ondankbare achtste plaats was zijn deel.

Dus leek het toch tussen de klassementsrenners te gaan maar dat was zonder duivel-uit-een-doosje Clément Champoussin gerekend. Hij kon op en over de vier vooraan gaan toen het tempo daar weer eens stokte en bedankte daarbij voor de ritzege. Roglic bleef de rest zoals verwacht een paar seconden voor. Adam Yates werd derde.

Ondertussen verspreidde zich het gerucht dat López er woedend de brui aan gegeven had in de achtergrond. Misnoegd door het gebrek aan steun van zijn ploeg? Aanvankelijk in de auto gestapt en toch weer aangezet hield de Colombiaan het toch voor bekeken. Movistar is alweer een incidentje rijker. Floris De Tier werd meer dan verdienstelijk tiende vandaag.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen