Vuelta22-08-2021

Damiano Caruso zegeviert op Alto de Velefique

Rit 9: Puerto-Lumbreras - Alto de Velefique (188km)

Mas sterk, Bernal moeizaam, Landa en Vlasov door het ijs

71 km solo en toch de prijs voor de strijdlust niet winnen, het overkwam Damiano Caruso. Maar het zal de Siciliaan weinig maken want hij pakte wel de ritzege en de bollentrui na een nog sterker nummer dan zijn zege in de Giro op Alpe Motta.

Achter hem bewoog Ineos-Grenadiers alweer hemel en aarde in de aanloop naar de slotklim om daar vast te stellen dat Richard Carapaz over zijn piek is dit seizoen, Egan Bernal niet kan volgen als het er op aan komt en Adam Yates strijdt voor wat hij waard is maar op dit moment moet passen.

Het is Enric Mas die momenteel de sterkste opponent lijkt voor Primoz Roglic. Toen Adam Yates met nog 7 kilometer te gaan een poging waagde werd die even later indrukwekkend op zijn plaats gezet door Roglic, Mas reageerde daar prompt op de Sloveen en was de enige die dat kon.

De twee vonden elkaar daarna nog in de slotkilometers bij de achtervolging op Caruso die echter te ver weg was. Poglic pakte plek twee en de nodige boni. Yates, Lopez en de toch wel verrassende Jack Haig moesten 36 seconden toegeven, Bernal 1 minuut en 5 seconden.

Vandaag door het ijs: Aleksandr Vlasov en Mikel Landa die reeds snel in de problemen gemeld werden op Alto de Velefique. Wat Landa betreft enkel een bevestiging van de indrukken van de laatste dagen. Een grote ronde en helemaal de Vuelta zit er echt niet in voor hem.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen