WK weg25-09-2021

Elisa Balsamo werelkampioen dames elite

Antwerpen - Leuven (157.7km)

Nederland met te weinig steun voor Marianne Vos

Vijf jaar na haar juniorentitel in Doha is Elisa Balsamo wereldkampioen bij de elite. Nederland koos alweer niet voluit voor Vos en die betaalde de rekening cash. De Nederlandse dames hebben teveel talent en ambitie aan boord en rijden nooit 100% voor iemand anders, iedereen denkt tot diep in de finale te kunnen winnen.

Van Vleuten deed het verrassend genoeg nog best, hield het tempo hoog in de finale maar er werd geen oranje sprinttrein opgezet. Dat deden de Italiaanse dames wel, zeer laat zowat bij aanvang van de laatste kilometer. Longo Borghini deed de leadout voor Balsamo en dat leek even niet goed te gaan. Balsamo kwam ogenschijnlijk te vroeg aan de leiding naar haar zin maar weerstond aan Marianne Vos. Katarzyna Niewiadoma werd derde.

De Belgische dames deden het verdienstelijk maar meer ook niet. Jolien D’hoore brak slechts op de hellingen in de laatste ronde. Lotte Kopecky leek op de juiste plek voor de eindsprint maar had al de nodige moeite om zo ver te komen. De benen liepen dan ook vol en verder dan de zestiende plek kwam ze niet.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen