WK weg24-09-2021

Filippo Baroncini wacht langst in WK beloften

Antwerpen - Leuven (161.1km)

Thibau Nys zesde na dramatisch verloop voor Belgen

Net als bij de junioren was het de vice-Europees kampioen die zich tot wereldkampioen wist te kronen. Filippo Baroncini plaatste zijn versnelling met vijf kilometer te gaan nadat hij tot dan toe vooral de kat uit de boom gekeken had. Achter hem won de Eritreeƫr Biniam Ghirmay, aan de slag bij Hilaire Van der Schueren, de groepssprint voor Olav Kooij.

De Belgen kenden weer hun deel van de pech. Arnaud de Lie en Lennert Van Eetvelt werden vroeg uitgeschakeld door een val. Ook Stan Van Tricht overkwam hetzelfde maar kwam wel nog terug in de spits waar hij nog even mee in de achtervolging kon op een groep van negen vluchters, waarbij de Belgen de boot gemist hadden.

Mauro Schmid ging uit die groep solo maar het was Nederland die in de finale alles terug bij elkaar bracht om Olav Kooij uit te spelen. Dat was zonder Baroncini gerekend. De tweede van Trento had nog een eindschot in petto.

Thibau Nys had uitzicht op zilver maar voor de achttienjarige was plek zes het hoogst haalbare vandaag. Enkel een beresterke Florian Vermeersch kon voor Nys van betekenis zijn in de finale en dat was te weinig.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen