Vuelta20-08-2021

Michael Storer wint rit naar Balcón de Alicante

Rit 7: Gandía - Balcón de Alicante (152km)

Alejandro Valverde valt hard en verlaat Vuelta

Michael Storer bleek op de bijwijlen zeer steile slotklim naar Balcón de Alicante de sterkste van een viertal voortgekomen uit een lange vlucht. Carlos Verona leek de beste indruk te maken maar Michael Storer nam snel over en gaf niet meer af. In het peloton reed vooral Adam Yates de laatste kilometers strak tempo maar leider Roglic kon hij daarmee niet in verlegenheid brengen.

Movistar probeerde onderweg Roglic wel even onder druk te zetten. Dat eindigde echter in een drama nadat Alejandro Valverde even de controle over het stuur verloor, leek te corrigeren maar toch hard naast de weg terecht kwam. Hij probeerde nog even door te zetten maar moest even verder opgeven. Zien we de voormalige wereldkampioen nog terug in de Vuelta?

Dagwinnaar Michael Storer, vorig jaar na het ‘shampoo incident’ op trainingskamp nog door de eigen ploeg naar huis gestuurd, zorgt de laatste weken ondertussen bijna op zijn eentje voor het broodnodige succes bij Team DMS. Ze zullen zich daar, als ze eerlijk zijn, wel eens achter hun oren krabben want de Australiër rijdt vanaf 1 januari voor Groupama-FDJ.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen