Nieuws

Veldrijden08-01-2022

Sanne Cant dertiende keer Belgisch kampioen

BK Veldrijden Middelkerke Dames Elite + U23

Kiona Crabbé Belgisch kampioene U23, Suzanne Verhoeven bij de clubs

Lotte Kopecky nam de snelste start in de hoop de rest te kunnen verstikken. Die tactiek leverde haar even een te verwaarlozen voorsprong op maar drie anderen kwamen aansluiten: Sanne Cant, Marion Norbert Ribberolle en Alicia Franck.

Lees verder...
Veldrijden05-01-2022

Wout van Aert zet zegereeks verder in Herentals

X2O-Trofee Herentals

Zag Wout van Aert zijn zegereeks onderbroken in Hulst ging hij in Herentals gewoon verder. De tegenstand moest zich geen illusies maken. De Belgische kampioen doet momenteel wat hij wil. Tom Pidcock en Toon Aerts spartelden langst tegen maar moesten in die volgorde toch meer dan 1 minuut toegeven.

Lees verder...
Veldrijden05-01-2022

Lucinda Brand onhoudbaar in Herentals

Soudal Ladies Trophy Herentals

Nog steeds geen verval in de prestatiecurve van Lucinda Brand. Denise Betsema mocht in de beginfase even voorop rijden tot de wereldkampioene onder stoom kwam en de rest kansloos liet.

Lees verder...
Veldrijden04-01-2022

Zeges van Anrooij en Pidcock in Gullegem

Hexia Cross Gullegem

Shirin van Anrooij was bij afwezigheid van de toppers tot favoriet uitgeroepen en greep vroeg haar kans op de zware, modderige omloop. Maghalie Rochette en Zoe Bäckstedt vochten een duel uit voor de tweede plaats, beslecht in het voordeel van de Canadese.

Lees verder...
Veldrijden02-01-2022

Tom Pidcock wint in Hulst

Wereldbeker Hulst

Vroeg kettingprobleem nekt van Aert

Snel werd het duidelijk dat Wout van Aert geen achtste zege zou boeken in Hulst. Hij werd vroeg getroffen door kettingproblemen en het duurde een hele tijd vooraleer hij die zelf kon oplossen. Daarnaast was het snel duidelijk dat Tom Pidcock hier een parcours op maat vond.

Lees verder...
Veldrijden02-01-2022

Winst Lucinda Brand in Hulst

Wereldbeker Hulst

Ook Hulst bracht geen kentering. Puck Pieterse beheerste voor het grootste gedeelte de wedstrijd maar was er in de voorlaatste ronde aan voor de moeite. Brand nam over en kon meteen een kleine kloof slaan. Pieterse ging toch naar plek twee voor Annemarie Worst.

Lees verder...
Veldrijden01-01-2022

Zeven op zeven voor van Aert ondanks pech en Pidcock

X2O-Trofee - GP Sven Nys

Ook van Aert gaat verder op zijn elan alhoewel het er even slecht uitzag. Aan de leiding moest hij na een val opnieuw het gezelschap dulden van Tom Pidcock. Die kon nog verder weglopen toen bleek dat het schoeisel van van Aert het begeven had en een schoenwissel zich opdrong.

Lees verder...
Veldrijden01-01-2022

Brand houdt Alvarado van zege in Baal

Soudal Ladies Trophy - GP Sven Nys

Lucinda Brand heeft het jaar goed ingezet en gaat op haar elan verder. Dat heeft wel veel moeite gekost in Baal want ze kreeg af te rekenen met een herboren Ceylin Alvarado. Brand kon slechts met een haar eigen sterke slotfase Alvarado voorblijven. Denise Betsema werd (alweer) derde.

Lees verder...
Veldrijden30-12-2021

Ook Brand-van Aert in Loenhout

Soudal Ladies Trophy - X2O-Trofee Azencross Loenhout

De dominantie is compleet, al is die bij de vrouwen iets minder. Lucinda Brand was zelf van mening dat Denise Betsema vandaag de beste was. Toch kon ze de Texelse in de slotfase achter zich laten. Shirin van Anrooij groeit in het vooruitzicht van de kampioenschappen naar haar topvorm toe en werd derde.

Lees verder...
Veldrijden27-12-2021

Brand en van Aert ook in Zolder te sterk

Superprestige Heusden-Zolder

In Heusden-Zolder was Lucinda Brand aan haar twaalfde zege van het seizoen toe. Ze moest daarvoor tot net voor de finish wachten om Fem van Empel kwijt te spelen. Annemarie Worst werd derde.

Lees verder...